WWNN Pompano Beach FL 1470 kHz (USA)

  Zjistit, co bylo dnes ráno slyšet na 1470 kHz s pěkným signálem, byl perný oříšek. Běžela tam nějaká celostátní noční talk show. Těch běží na amerických stanicích celá řada, nejsou v nich žádné lokální ID vysílače, jen občas se objeví blok reklam a po něm proběhne krátká ID. Tuhle stanici jsem neznal, nikdy jsem ji neslyšel. Trvalo mi déle než půl hodiny, než jsem následně podle nahrávky vypátral, o co se jednalo. Stanic z USA je na kmitočtu mnoho. Nakonec jsem zjistil, že show se jmenovala The Steve Kane Show, byla přenášena z internetového rádia iHeart Radio a na kmitočtu 1470 kHz ji nemohl přenášet (v dosahu našeho příjmu) nikdo jiný, než WWNN z Floridy (noční výkon 2,5 kW). To následně potvrdil i web WWNN a i na nahrávce jsem nakonec objevil po reklamách zmínku o názvu show i internetového rádia. To všechno je tam slyšet. Sice obtížně, ale je to tam. Je tam i kousek ID: „W….“, víc už moje uši nedokáží…

Nahrávka je z 9.10.2017 v 0525 UTC, na kmitočtu je slyšet také hudba ze stanice Radio Capital (Lima, Peru), o které píšu v jiném příspěvku.

Po reklamách je slyšet ohlášení pokračování show v sekundě :21 : „… This is The Steve Kane Show and iHeart Radio…… W…“ – zbytek lokální značky byl patrně přerušen přepnutím zpět na internetový kanál. Tak snad příště. Stanice WWNN je ale vzácná, dnes jsem ji slyšel poprvé. (V logu nahoře je použita zkrácená značka WNN).

Autor: karelhonzik

QTH: Amberg, Germany (close to border Germany-Czechia) Receiver: Perseus SDR Antennas: various beverages and loops
Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.