KKGM Dallas/Forth Worth TX 1630 kHz (USA)

   Stát Texas je už dost vzdálený pro příjem ve střední Evropě, tedy je poměrně vzácný, protože leží ve vnitrozemí USA a nikoliv na východním pobřeží, odkud k nám signály na SV přicházejí ochotněji a nejsou tak roztřesené. Stanice KKGM na 1630 kHz vysílá z Forth Worthu, což je vlastně západní část Dallasu. Jejím formátem je tzv. modern gospel music, to znamená moderní křesťanská hudba. Vysílač má noční výkon 1 kW. Na nahrávce je identifikace poměrně náročná, opět zapracoval zákon schválnosti, kdy stanice hraje pěkně, ale před identifikací v celou hodinu se signál zhorší. Když se ale zorientujeme, můžeme slyšet dvě ID krátce za sebou, a k tomu ještě nějaké slogany v následujících sekundách:

Sek :07 – „16-30 KKGM/ sek :11 – „The Mortenson Broadcasting Company station/ sek :16 – „Modern gospel music in Dallas – Forth Worth/ sek :22 – „16-30 KKGM“.

Nahrávka je z 5.12.2017 v 0700 UTC. Na obrázcích dole je azimutální mapka, kde červená čára ukazuje směr mezi ČR a Dallasem (asi 307 stupňů), mapka s označením vysílače a samotný Forth Worth – město kovbojů a kultury na západě Dallasu.

  

Autor: karelhonzik

QTH: Amberg, Germany (close to border Germany-Czechia) Receiver: Perseus SDR Antennas: various beverages and loops
Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.