WWTC Minneapolis MN, 1280 kHz (USA)

    První letošní skutečná DX stanice přišla po dvou dnech, kdy sice byly příjmové podmínky večer i ráno dobré, ale nic zajímavého se mi nepodařilo objevit. Dnes ráno byla situace spíš opačná, stanic málo, a tak jsem si před 0800 říkal, že si alespoň nahraju známou stanici CFBM z Montrealu na 1280 kHz, která mluví francouzsky a dnes hrála exotickou hudbu francouzských ostrovů v Karibiku. Ale pak jsem slyšel, jak se pod ní začíná ozývat angličtina a to mě zaujalo. Ukázalo se, že to je WWTC z daleké Minnesoty! Tu na tomhle blogu ještě nemám. V 0800 UTC byla dokonce slyšet pěkná ID: „WWTC Minneapolis – St. Paul“. Někdy se objeví zajímavý okamžik a když je člověk u toho, tak je z čeho se radovat.

WWTC má noční výkon 15 kW, vzdálenost je pěkná – 7300 km. Stanice vysílá zpravodajství a mluvené slovo. Má 4 stožáry a v noci je vyzařovací diagram mírně stočený k severovýchodu, což je asi výhodné pro příjem v Evropě. I když žádná stálice to tady není.

Na nahrávce je slyšet ID „WWTC Minneapolis – St. Paul“ ve 14. sekundě. Následují zprávy. V pozadí hraje tropická hudba z kanadské stanice CFBM z Montrealu.

Nahrávka je z 3.1.2021 v 0800 UTC. Dole jsou 3 obrázky: místo WWTC na mapě USA, vysílací středisko a budova stanice v těsné blízkosti louky se stožáry.

     

Autor: karelhonzik

QTH: Amberg, Germany (close to border Germany-Czechia) Receiver: Perseus SDR Antennas: various beverages and loops
Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.