AFN Korea 1440 kHz (Jižní Korea)

     Kmitočet 1440 kHz je v této době v Evropě prázdný a tak, jak je vidět, vyplatí se tam občas podívat po zajímavých, velmi vzdálených stanicích. Ale že uslyším slabý vysílač z Jižní Koreje, to jsem nečekal. Bylo to moje první letošní velké překvapení po chudé letní DX sezóně, která je ostatně taková každý rok.

Vysílač AFN Korea je určen pro vojáky americké armády v Jižní Koreji. Vysílá na 1440 kHz výkonem pouhých 10 kW z prostoru velké americké základny u západního pobřeží Koreje. U letecké základny jsou velká kasárna označovaná jako Camp Humphreys. Nedaleko je město Pyeongtaek a celé to leží asi 50 km jižně od Seoulu. Vzdálenost od mého přijímače byla 8500 km.

V době příjmu byly v Koreji 4 hodiny ráno a vysílač přenášel program americké sportovní sítě ESPN. Proto je obtížné slyšet v té době lokální ID. Musí nám stačit ohlášení ESPN, které slyšíme na nahrávce v sekundě :42. Ozve se tam 2x za sebou (ESPN Radio, ESPN Plus).

Nahrávka je z 20.9.2022 kolem 1900 UTC. Na připojených obrázcích je mapka s umístěním vysílače, pohled do studia a nášivka American Forces Korea Network.

    

 

Autor: karelhonzik

QTH: Amberg, Germany (close to border Germany-Czechia) Receiver: Perseus SDR Antennas: various beverages and loops
Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.