Radio Ciudad del Mar 1350 kHz (Kuba)

    Kubu mám na tomto blogu poprvé, i když je tady už víc než 100 příspěvků. Kubánské vysílače jsou charakteristické tím, že se objevují jen zřídka, zvláště ty slabší. Jeden den je stanice slyšet pěkně (tento příklad), potom se několik týdnů na kmitočtu vůbec neobjeví. U silných vysílačů celostátních sítí je situace trochu lepší, např. na 670 nebo 710 kHz se kubánské stanice ozývají o něco častěji.

Radio Ciudad del Mar není na středních vlnách žádným nováčkem, vysílá už 82 let. V současné době má tři kmitočty: 1150, 1340 a 1350 kHz. Na posledním kmitočtu, ze kterého je dnešní nahrávka, je výkon vysílače 10 kW. Tento vysílač je v provincii Cienfuegos, lokalita Aguada de Pasajeros. Stanice má registrační označení CMFL, to ale v éteru prakticky vůbec nepoužívá.

Nahrávka je z 24.1.2018 v 0645 UTC. Identifikaci slyšíme na samém začátku vstupu moderátora. Stanice se objevila až na konci příjmového okna, byla slabá a proto je na nahrávce dost šumu. Na druhé straně bylo výhodou to, že žádná jiná stanice už na kmitočtu nerušila. – Na obrázcích dole je QSL lístek, cedule na pobřežní promenádě a mapka s umístěním vysílače.

  

Autor: karelhonzik

QTH: Amberg, Germany (close to border Germany-Czechia) Receiver: Perseus SDR Antennas: various beverages and loops
Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.