WDEA Ellsworth ME 1370 kHz (USA)

   Zachycení této stanice doprovázely dnes v neděli ráno zajímavé okolnosti. Bylo už 90 minut po východu Slunce, v té době se traduje, že už na pásmu nic převratného neobjevíme, jelikož příjmové podmínky jdou po východu Slunce prudce dolů. Ale v poslední době jsem zjistil, že jsou dny, kdy se ještě některé stanice právě v této době vracejí, sice slabě a s dlouhými, několikaminutovými úniky, ale můžeme těžit z výhody, že evropské vysílače na okolních kmitočtech už také značně zeslábly a tolik neruší.

Ladil jsem přes kmitočet 1370 kHz a na spektru SDR přijímače jsem zjistil, že tam je nějaký signál dost daleko od jmenovitého kmitočtu. V první chvíli jsem to odhadl na posun o 80 Hz nahoru a snažil jsem se doladit pomocí USB. Hrála tam hudba, Barbra Streisand zpívala skladbu „Woman in Love“. Už jsem ale nestihl doladit úplně přesně, protože se ozvala čistá ID: „AM 13-70 WDEA“. Zvuk mužského hlasu byl mírně zkreslený, protože naladění v USB bylo posunuto asi o 20 Hz. Tím pádem se zkreslují i hudební tóny. Ale ID byla dobře srozumitelná. To slyšíme na nahrávce. Později jsem změřil přesný kmitočet na 1370.065 kHz. Takový posun je u stanice z USA dost neobvyklý.

Stanice WDEA vysílá na 1370 kHz z města Ellsworth ve státě Maine na východním pobřeží USA, až u hranic s Kanadou. Vysílač má výkon 5 kW. Stanice má tzv. nostalgický formát, hraje převážně oldies.

Nahrávka je ze 14.4.2019 v 0544 UTC. Na obrázku je umístění vysílače na východním pobřeží USA.

Autor: karelhonzik

QTH: Amberg, Germany (close to border Germany-Czechia) Receiver: Perseus SDR Antennas: various beverages and loops
Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 reakcí na WDEA Ellsworth ME 1370 kHz (USA)

  1. Pingback: ciprofloxacin cost walmart

  2. Pingback: albuterol inhaler for sale generic

  3. Pingback: generic meds without prescription

  4. Pingback: can you buy naltrexone over the counter

  5. Pingback: tylenol cost

  6. Pingback: viagra without doctor prescription

  7. Pingback: chloroquine brand name india

Komentáře nejsou povoleny.