Radio Sur Andina, Sicuani 4930 kHz (Peru)

   Překvapivý objev neznámé stanice na kmitočtu 4930 kHz jsem udělal 19.5. po půlnoci. Nikde jsem o ní nenašel žádnou informaci. Ani v žádném DX médiu se zpráva o nové stanici neobjevila. Možná to bylo proto, že stanice byla hodně slabá a byla dobře schována, ba přímo nalepena, na boku silné utility stanice, která vysílá těsně nad 4930 kHz a neustále tam silně vrčí.

Až po 4 dnech jsem zjistil, že se jedná o úplně novou stanici z Peru a že začala vysílat v den, kdy jsem ji zachytil. Je to Radio Sur Andina, Sicuani z jižní části Peru. Vysílá z města Sicuani v regionu Cusco. Má registrační značku OAW7M. Kvůli zahájení vysílání v tropickém pásmu 60 metrů si založili facebookový profil a na něm je video ze slavnostního zahájení vysílání.

Typická pro tuto stanici je zkreslená modulace, jakoby nosná vlna rychle kmitala v rozmezí několik Hertzů sem a tam. Na spektru je nosná vlna poměrně široká, takže to tak asi bude. Pamatuji, že před několika lety jsem slyšel přesně stejně zkreslenou modulaci u jedné stanice z Peru na středních vlnách. Výkon vysílače není zatím znám, ale nebude asi vyšší než 1 kW.

Nahrávku pro tento blog jsem vybral z více než hodinu dlouhé pracovní nahrávky, kterou jsem pořídil mezi 0034 – 0139 UTC, kdy stanice najednou skončila bez jakéhokoliv odhlášení. Na pracovní nahrávce mám několik identifikací, tu nejvíce srozumitelnou jsem dal sem. V minutě 01:16 slyšíme ID: „Radio Sur Andina, Sicuani – onda corta tropical“.

Nahrávka je z 19.5.2019 a je sestříhána ze tří částí nahraných v době mezi 0034 – 0139 UTC.

Aby byla ID srozumitelnější, dal jsem sem ještě jednu nahrávku ze záznamu na Facebooku. Tam slyšíme ohlášení: „Radio Sur Andina, Sicuani – onda corta tropical / Son las 4 con 36 minutos“ (Radio Sur Andina, Sicuani – krátká tropická vlna / Jsou 4 hodiny a 36 minut):

Na obrázcích dole je poloha Sicuani na mapě Jižní Ameriky, děti z regionu Cusco a město Sicuani v jižní části pohoří And.

      

Autor: karelhonzik

QTH: Amberg, Germany (close to border Germany-Czechia) Receiver: Perseus SDR Antennas: various beverages and loops
Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 reakce na Radio Sur Andina, Sicuani 4930 kHz (Peru)

  1. Pingback: generic ventolin

  2. Pingback: where can i buy acetaminophen

  3. Pingback: how long does cialis last

Komentáře nejsou povoleny.