JOJB + JOKB 1386 kHz (Japonsko)

   Tento příspěvek je svým způsobem speciální. Jedná se vlastně jen o identifikace dvou vysílačů programu NHK-2, které vysílají na 1386 kHz. Tento vzdělávací program končí vysílání v 00:45 hod. japonského času (1545 UTC) a když budeme mít štěstí, uslyšíme identifikace jednotlivých vysílačů. To je dost vzácná věc, protože jinak jsou lokální ID vysílány jen asi 3x denně, a to v době, která je pro příjem v Evropě nevhodná.

Na konci vysílání probíhá ustálený ceremoniál. V 1540 UTC skončí běžný program, ozve se lokální ID, kde je ohlášena značka vysílače (vyslovuje se anglicky), pak zazní krátká hymna a potom asi 4 minuty hraje známá „hrací skříňka“. Pak technici nebo automaty vypnou vysílače nebo zapojí zkušební tón.

Na naší nahrávce jsou na kmitočtu 1386 kHz slyšet identifikace dvou vysílačů (na kmitočtu jsou 4 vysílače programu NHK-2), které běží současně. Naštěstí se úplně nepřekrývají, takže jsou slyšet obě značky. Začíná to v 6. sekundě nahrávky. Nejdřív zazní slabší signál, značka JOKB (mužský hlas: „JOKB – NHK…„) a hned ji překryje silnější signál vysílače JOJB (ženský hlas: „JOJB – NHK Kanazawa…„). Vyslovuje se anglicky, takže srozumitelnost není příliš obtížná, i když lehká také ne. Chce to poslechnout si nahrávku několikrát a nejlépe se sluchátky!

Vysílače: JOJB Kanazawa 10 kW, JOKB Okayama 5 kW.

Na obrázku jsou na mapce lokality obou vysílačů. Červené čáry jsou směry signálů k nám do střední Evropy. Na druhém obrázku je hudební skříňka (music box), i když přesně tuhle skříňku na kmitočtu asi neslyšíme.

   

Autor: karelhonzik

QTH: Amberg, Germany (close to border Germany-Czechia) Receiver: Perseus SDR Antennas: various beverages and loops
Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 reakcí na JOJB + JOKB 1386 kHz (Japonsko)

  1. Pingback: online ed prescription

  2. Pingback: albuterol inhaler

  3. Pingback: buy ciprofloxacin online

  4. Pingback: viagra pills for sale in canada

  5. Pingback: naltrexone weight loss

  6. Pingback: buy tylenol online

  7. Pingback: can you buy chloroquine over the counter

Komentáře nejsou povoleny.