WGVU Kentwood MI, 1480 kHz (USA)

   Americká stanice WGVU na 1480 kHz vysílá z Kentwoodu, což je jižní předměstí velkého města Grand Rapids ve státě Michigan. Noční výkon vysílače je 5 kW, přes den 2 kW.

Stanice začala vysílat v 50. letech jako WMAX a vystřídala několik formátů. V 70. letech vysílala zpravodajství, později gospel a soudobou křesťanskou hudbu. Byla také domovem hokejového týmu Detroit Red Wings, jehož zápasy vysílala. Od roku 1992 má nového majitele – Grand Valley State University – a stala se veřejnoprávní stanicí s hudební náplní typu oldies a zprávami z NPR – National Public Radio.

Na vysílacím středisku má 4 stožáry, které využívá hlavně v noci kvůli potlačení směru J-Z. V té době vyzařuje signál hlavně na S-V, což je výhodné pro Evropu. Ve dne využívá jen 1 stožár a výkon 2 kW.

Na nahrávce je identifikace v poměrně pozdní ranní době u nás – v 0901 UTC. K tomu někdy dochází v zimních měsících, jako je tento prosinec. Na nahrávce slyšíme slogan a ID: „Real Oldies WGVU 1480, WGVS 850…“. To jsou kmitočty, které uvádí ve svém často opakovaném sloganu během vysílání: „Real Oldies 14-80 and 8-50″. K tomu má ještě vykrývací vysílač W237CZ na 95.3 MHz v Grand Rapids, výkon 0,25 kW.

Nahrávka je ze 14.12.2020 v 0901 UTC. Na obrázcích je sídlo stanice na mapě, 4 stožáry na vysílacím středisku a grafika WGVU.

      

Autor: karelhonzik

QTH: Amberg, Germany (close to border Germany-Czechia) Receiver: Perseus SDR Antennas: various beverages and loops
Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.