JOWF Sapporo, Hokkaido 1440 kHz (Japonsko)

     Japonskou stanici JOWF jsem slyšel na 1440 kHz poprvé v říjnu 2019. Záznam je také na tomto blogu. Vysílá z velkého města Sapporo na severním japonském ostrově Hokkaido. Výkon vysílače je 50 kW. Stanici provozuje soukromá společnost STV (Sapporo TV  Broadcasting). Hlásí se jako „STV Radio“. Vzdálenost od mého přijímače byla 8600 km.

V době příjmu byly v Japonsku 3 hodiny ráno. V této noční nebo spíš už časně ranní době se stanice obejde beze zpráv a tak hned po časovém znamení (jeden dlouhý tón) se rozběhl humoristický pořad. Je v té oblasti asi velmi oblíbený, protože už ho mám na nahrávce z roku 2019 ve stejné noční době. Patrně je to opakování pořadu, který se normálně vysílá ve dne.

Shodou okolností slaví společnost STV teď na konci září 60. výročí svého vysílání.

Na nahrávce je slyšet několikrát zmínka „Hokkaido“, hned na začátku a potom před identifikací „STV Radio„, která proběhne v sekundě :13.

Nahrávka je z 21.9.2022 v 1800 UTC. Na připojených obrázcích je mapka s vyznačeným ostrovem Hokkaido, pohled na Sapporo, grafika s kmitočtem 1440 kHz a další grafika k 60. výročí STV. Označení „JOWF“ asi tato stanice už nepoužívá příliš často (já jsem ho teď neslyšel), spíš přetrvává jako tradiční registrační značka.

                             

Autor: karelhonzik

QTH: Amberg, Germany (close to border Germany-Czechia) Receiver: Perseus SDR Antennas: various beverages and loops
Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.