Carillon Radio 1386 kHz (Anglie)

  Carillon Radio je další ze stanic se speciální licencí LPAM (low power AM), s povoleným vysílacím výkonem jen 0,001 kW. Stanice vysílá pro pacienty nemocnice Coalville Community Hospital ve městě Coalville v hrabství Severozápadní Leicestershire, což už je překvapivě daleko od jižního pobřeží Anglie, přesto je stanice slyšet (velmi slabě) i v naší oblasti. Carillon Radio vysílá nepřetržitě od roku 1972, o její provoz se stará 8 moderátorů – dobrovolníků. Na programu má nejrůznější hudební žánry, humor, četbu z knih, drama…

Nahrávka je z 10.11.2017 v 0700 UTC. Identifikace začíná už na začátku nahrávky, tam je dost nejasná, lepší ID „This is Carillon Radio“ je v 6. sekundě.

Dodatek

Díky velmi dobrým příjmovým podmínkám v pátek 17.11. směrem na západ se mi podařilo nahrát tuto stanici ve velmi pěkné kvalitě v 0700 UTC. Na nahrávce slyšíme kompletní identifikaci v celou hodinu: „You are listening to Carillon Radio broadcasting on 1386 and 1431 kHz AM. This is Carillon Radio.“ Následuje krátká ukázka zpráv a po zprávách dva zpívané jingly, samozřejmě s ID. Nahrávka je zde a musím říct, že nikdy předtím jsem tuhle ministanici tak dobře neslyšel:

Na obrázcích dole je nemocnice a místo vysílače na mapce Anglie. Vzdálenost od přijímače byla 990 km.

     

Autor: karelhonzik

QTH: Amberg, Germany (close to border Germany-Czechia) Receiver: Perseus SDR Antennas: various beverages and loops
Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.