Harbour Light of the Windwards 1400 kHz (Grenada)

   Dnes ráno, krátce před 6. hodinou našeho času, jsem na 1400 kHz objevil melodii, která vypadala jako hymna. Netěšil jsem se z ní dlouho, za minutu byl konec a stanice vypnula vysílač. Co to mohlo být? Chvíle pátrání v seznamu, která stanice končí vysílání v 6 hodin, tedy v 0400 UTC, přinesla tip a ten se nakonec ukázal jako správný. Pak už stačilo vyhledat hymnu této země, porovnat ji s nahrávkou a bylo to jasné.

Náboženská stanice Harbour Light of the Windwards (Přístavní maják Návětrných ostrovů) vysílá z Granady v Karibiku už asi 30 let. Vysílač má výkon 5 kW a je umístěn na ostrově Carriacou. Stanice vysílá výhradně anglicky. Provozuje ji křesťanská organizace Aviation Radio Missionary Services se sídlem v USA. Pěkné video (15 min.) o stanici, vysílači a personálu je zde: https://www.youtube.com/watch?v=St801hHfn0k

Nahrávka je poměrně chudá, je na ní jen závěr hymny Grenady z rádia a závěr hymny ze studiové nahrávky. Jestli se mi ještě někdy podaří stanici zachytit i s identifikací, rád to sem doplním.

Nahrávka je z 5.5.2019 v 0352 UTC. Na obrázcích je vyznačena Grenada na mapě, vysílací středisko na pobřeží a QSL lístek.

      

Autor: karelhonzik

QTH: Amberg, Germany (close to border Germany-Czechia) Receiver: Perseus SDR Antennas: various beverages and loops
Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 reakcí na Harbour Light of the Windwards 1400 kHz (Grenada)

  1. Pingback: generic tadalafil 20mg

  2. Pingback: ciprofloxacin drug

  3. Pingback: generic ventolin inhalers for sale

  4. Pingback: low dose naltrexone for sale

  5. Pingback: where to buy tylenol

  6. Pingback: viagra suppliers

  7. Pingback: buy chloroquine

  8. Pingback: hydroxychloroquine mexico over the counter

Komentáře nejsou povoleny.