WKJV Asheville NC, 1380 kHz (USA)

   Dnešní sobotní ráno přineslo na 1380 kHz neobvyklou stanici z USA, kterou jsem tam ještě nikdy neslyšel. Ozývaly se náboženské písně (gospely), už tohle bylo neobvyklé, protože na tomto kmitočtu nebývají slyšet. Pak krátce promluvil mužský hlas a jako poslední slovo před další písní byla značka stanice, kterou jsem pochopil jako „WAJW“. V žádném seznamu jsem na 1380 kHz takovou značku nenašel. Bohužel, neměl jsem ani nahrávku, protože nahrávat jsem začal až potom. Někdy je třeba dlouho pátrat, někdy bez výsledku. Ale dnes se nakonec ukázalo, že se nejedná o značku WAJW, ale WKJW. To je stanice, která ale vysílá na 1010 kHz. Tak co dělá na 1380 kHz? Tam vysílá její sesterská stanice (stejný majitel) WKJV, která její program v noci přenáší. Takže to může být důvod, proč na kmitočtu slyšíme ID stanice, která tam vůbec nemá vysílač. Trochu komplikované, že?

WJVK vysílá z města Asheville v Severní Karolině. Majitelem je baptistická církev přes společnost IBOM, její síť stanic se jmenuje The King´s Radio Network. Stanice žije z podpory svých posluchačů. Noční výkon vysílače je 1 kW! Ve dne stanice vysílá s jedním stožárem a 25 kW všesměrově, v noci se 4 stožáry a 1 kW pro směr JV. Poněkud rozbouřené geomagnetické pole vytvořilo tyto zajímavé příjmové podmínky, kdy byly zvýrazněny poněkud  jižnější oblasti USA, než jsou obvyklá Velká jezera na hranici USA a Kanady.

Na nahrávce tentokrát neuslyšíme žádnou ID, ta mi utekla, ale v uších ji mám pořád, i když v trochu zkreslené podobě. Nahrávka má dvě části, v první je gospelová skladba, ve druhé je náboženská promluva.

Nahrávka je z 8.2.2020 v 0723 UTC. Na obrázcích máme mapku s umístěním vysílače, 4 stožáry, budovu, větší logo a grafiku společnosti IBOM, kde jsou uvedeny tyto dvě sesterské stanice.

         

Autor: karelhonzik

QTH: Amberg, Germany (close to border Germany-Czechia) Receiver: Perseus SDR Antennas: various beverages and loops
Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 reakcí na WKJV Asheville NC, 1380 kHz (USA)

  1. Pingback: cost of ciprofloxacin oral

  2. Pingback: ed meds online without doctor prescription

  3. Pingback: albuterol inhaler for sale generic

  4. Pingback: buy viagra in the usa

  5. Pingback: buy chloroquine

  6. Pingback: buy hydroxychloroquine

Komentáře nejsou povoleny.